Galdax AB Cylindergatan 3, 534 50 Vara. info@galdax.se 

Galdax är ett företag som tillverkar och distribuerar däck på den svenska marknaden. Vi tillverkar våra produkter enligt Bandag processen som är världens främsta inom regummerade däck och med sitt koncept världsledande sedan 1957.

Vi skall tillgodose marknaden med den mest kostnadseffektiva däcklösningen på såväl regummerade som nydäck.
Vi har en strävan att alltid arbeta ihop med marknadens bästa återförsäljare och leverantörer för att säkerställa att vår produkt alltid håller högsta kvalité. Galdax goda samarbete med lokala däckverkstäder har utvecklats positivt för varje år som har gått och stärkt våra gemensamma positioner på marknaden.

Däcken levereras genom vårt egna distributionssystem med utbildad och kunnig personal. Galdax mål är att erbjuda kunder en miljövänlig och kostnadseffektiv produkt genom låg kilometerkostnad med bibehållen säkerhet och funktion.

 

Galdax har det senaste åren genomfört stora satsningar inom produktion och logistik.

Vi har investerat 7 miljoner i ny lagerhall samt ytterligare 4 miljoner i nya maskiner och utveckling av vår produktion.

 

 

BYGG.jpg

 

 

Vi kan nu stoltsera med Europas modernaste Bandag produktion med en årlig kapacitet på 60.000 däck.

Galdax unika produktion/stomm hantering tillsammans med Bandags produkter blir ett oslagbart team som resulterar i en enkel hantering för åkeriet och dess lokala däckverkstad.

 

Vi har mycket noggrann process i vår hantering utav kundens stommar, vi ger varje stomme ett eget identitets nr som gör att vi lätt kan följa kundens stomme genom hela processen vilket medför att ingen stomme går förlorad såvida den inte anses  klara av att leva ett liv till. Vi hanterar alla stommar ståendes torrt och svalt vilket innebär mindre stress i stommen samt utesluter helt att stommen deformeras eller utsätts för rost angrepp. En stomme som ligger på pall under längre tid utsätts för större risk att deformeras, ligger den dessutom utomhus så ökar risken för inre skador som rost mm betydligt.

 

I vår granskning utav stommar så arbetar vi i en speciellt anpassad miljö där vi lagt stor vikt vid belysning som gör att vi kan utföra en korrekt bedömning av stommens kvalite, vi gör också en genomlysning av stommen i vår röntgen maskin för att säkerställa att inga dolda fel finns inne i stommen.

Bandags unika drivdäcks program har visat sig vara otroligt framgångsrikt. Vi har en mix som passar alla förutsättningar oavsett om man prioriterar miltal eller grepp.

 

 

Historik Galdax

 

2005

20 Maj producerade vi vårt första däck

 

2006

Ny lagerhall på 2000 kvadratmeter invigdes

Galdax mottar pris som bästa Bandag producent i Europa

 

2007

Galdax börjar servar Mälardalen och Stockholmsregionen med egen turbil.

 

2008

Galdax arrangerar sin första  återförsäljareresa till Florida.

 

2011

Bygger ut ytterligare 2000 kvadratmeter.

 

 

2012

Har investerat i en ny krats och en ny byggmaskin.

 

2013

Utökar våran säljkår med Stefan Vinlöf.

 

2014

Galdax har skaffat ett lager i Växjö, som kommer ombesörja logistiken i södra Sverige.

 

2015

Galdax fyller 10 år och firar detta bland annat med en kundträff i Rimini och personalaktiviteter i Tylösand.